Dobrodošli


Drage kolege,

U ime Organizacionog komiteta, imam veliku čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na zajednički kongres Udruženja Centara za Hipertenziju, Prevenciju Infarkta i Šloga - HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno Zdravlje-ISVH u Beogradu.

Kongres će kroz veliki broj raznovrsnih sesija ukazati na neophodnost personalizacije u prevenciji, dijagnostici I lečenje u kardiovaskularnih bolesti kao najznačajnijih ubica savremenog čovečanstva. Adekvatno merenje krvnog pritiska je izazov 21. veka i upravo u veličanstvenom Beogradu najveći svetski stručnjaci će održati ne samo teorijska predavanja već i praktičnu primenu najnovijih preporuka u merenju krvnog pritiska.

HISPA kao međunarodno Udruženje ove godine slavi 5 godina uspešnog rada sa 7 zemalja članica, više od 70 centara, više od 2000 članova i velikim brojem zadovoljnih pacijenata. Tokom ovih 5 godina postala je jedna od vodećih međunarodnih udruženja posvećenih prevenciji i lečenju bolesnika sa povišenim kardiovaskularnim rizikom. Na ovom kongresu lekari HISPA-e će prezentovati najnovije naučne rezultate personalizovanog I multidisciplinarnog pristupa u HISPA centrima.

Veliki broj uvaženih lekara i naučnika iz celog sveta će učestvovati u radu kongresa. Naučni radovi će biti prezentovani u formi plenarnih sesija, oralnih prezentacije i postera.

Posebno zahvaljujemo sponzorima kongresa na iskrenoj podršci u organizaciji i pripremi kongresa.

Dobrodošli u Beograd, grad širokog osmeha, dobrog raspoloženja, izuzetne gostoljubivosti i otvorenog srca.

Hvala Vam što Vašim učestvovanjem uspešno gradimo kvalitetni program sniženja kardiovaskularnog rizika i prevencije infarkta i šloga.

 

Sa poštovanjem,

Prof. dr Nebojša Tasić 

Predsednik Organizacionog komiteta

Predsednik HISPA-e

Predsednik ISVH-a

Image

POKROVITELJI

Image
Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Image
Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Image
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave
Image
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije
Image
Gradonačelnik Beograda